Yoga

Yoga er en ældgammel praksis, som kombinerer fysiske stillinger, åndedrætsøvelser og meditation. Med sin blide og tilpasningsdygtige natur kan yoga give en bred vifte af fordele, der fremmer fysisk sundhed, følelsesmæssigt velvære og en dybere forbindelse med det nye liv som vokser i dig. Yoga er altså en bevægelsesform som udover at kunne være fysisk intenst, blødt eller afspændende også rummer meget mere. Det er handler om bevidsthed, tilstedeværelse, nærvær og omsorg. 

Fysisk velvære

Yoga kan altså være med til at skabe plads til dig selv, din krop og din baby. Regelmæssig yoga hjælper dig til at forblive aktiv og fleksible, samtidig med at flowet kan opbygge styrke og udholdenhed. Yoga-stillinger, eller asanas, der er specielt tilpasset til graviditeten, hjælper med at lindre almindelige ubehag som rygsmerter, hævede ankler og gener. Blide stræk og kontrollerede bevægelser forbedrer blodcirkulationen, reducerer væskeophobning og fremmer en bedre holdning og balance. 

 

Følelsesmæssig velvære

Yoga tilbyder et nærværende rum i en tid hvor en bred vifte af følelser og hormonelle ændringer kan fylde. De opmærksomme og meditative aspekter af yoga, kan fremme en følelse af ro, afslapning og reducerer den følelsesmæssigestress og angst en graviditet kan medfører. Fokuset på åndedrættet og de blide bevægelser tillader dig at omfavne den store forandring som din krop og din baby oplever.

17

Fødselforberedende

Yoga giver dig desuden værdifulde redskaber til at håndtere fødselsprocessen. Udførslen af de specifikke yoga-øvelser kan forberede din krop til fødslen ved at styrke bækkenbunden, åbne hofterne og øge kropsbevidstheden generelt. Åndedrætsøvelser, kendt som pranayama, lærer dig desuden at have en dyb, opmærksom og fokuseret  vejrtrækning, som kan bruges under veer og hjælpe dig med at håndtere smerter eller flytte dit fokus. Denne form for kultivering af din opmærksomhed kan skabe muligheden for at være til stede, centreret og roligere under fødselsoplevelsen.

Hos Woment er yoga en essentiel del af en graviditet, da denne bevægelsesform giver en holistisk tilgang til kroppen og sindet under graviditeten. Yoga er altså en praksis hvor  blide bevægelser, åndedrætsøvelser og meditationsmetoder tilbyder talrige fordele som fysisk velvære, forberedelse til fødsel, følelsesmæssig stabilitet, en dyb forbindelse med baby og styrke efterfødselsforløbet. Husk dog altid at lytte til dig selv og mærk efter hvorvidt yoga føles godt for dig. Vi har hos Woment udviklet flows som er ledet af erfarne instruktører men vi opfodrer dig altid til at kontakte din jordermoder eller læge, hvis du er i tvivl om dennebevægelsesform for dig. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *