Lakrids, ingefær & ginseng

Som gravid findes der nogen  forskellige fødevarer som kan være gode at tage hensyn til og blandt disse er lakrids, ingefær og ginseng. Det er ikke nødvendigvis noget flertallet spiser jævnligt, men hvis du alligevel er glad for dine ingefærshots, ginsengrod eller den gode lakrids,  er det en god idé at læse med her. Du bør nemlig med fordel skære ned på eller helt undgå disse fødevarer. 

Lakrids

At spise lakrids eller slik er ikke forbudt, men årsagen til at lakrids frarådes under graviditet skyldes salmiak og det naturlige smagsstof, glycyrrhizinsyre, som findes i lakrids. Smagstoffet kan give forhøjet blodtryk og væskeansamlinger mens salmiak kan have en afkalkende effekt på knoglerne.

Derfor bør man ikke spise mere end 50 g lakrids om dagen, når man er gravid. 

Ingefær

Ingefær og ingefærshots er blevet meget populært, både som en helsetrend men også mod morgenkvalme under graviditet. Ingefær er ikke farligt i sig selv og du kan roligt fortsætte med at tilføje det i din madlavning, du skal dog være varsom med koncentrerede mængder ingefær som ses i diverse shots og kosttilskud. Det skyldes usikkerheden om, hvorvidt store mængder ingefær faktisk kan medvirke til ufrivillig abort. 

Nyd ingefæren i hjemmebrygget te eller måltider og forsøg at dæmpe morgenkvalmen ved at spise lette og små måltider flere gange dagligt. 

Ginseng

Det anbefales at gravide og ammende helt undgår at indtage ginsengrod. Dette skyldes at ginsengroden indeholder stoffer (ginsenosider), der kan have en række forskellige bivirkninger. Disse bivirkninger mangler væsentlige undersøgelser, men et overforbrug forbindes med forhøjet blodtryk, svimmelhed, hududslæt og søvnløshed. Ginseng er i nyere tid blevet populært på listen over kosttilskud og det er derfor vi nævner det her hos Woment. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *