Kød

Woment om kød

Kød og kødprodukter kan bidrage positivt til  både med protein, vitaminer og mineraler. Det er særligt vitamin B6, vitamin B12 og vitamin A samt mineralerne jern, zink og selen, som kød er en god kilde til. Kød er hverken farligt eller forkert at spise, hvis du vælger det med omhu. 

Hos Woment tror vi på at en balanceret kost, livsstil og sundhed er den mest hensigtsmæssige måde at skabe den bedste version af sig selv på. Er du vild med kød og nyder du at spise dine måltider med kødprodukter, skal du lytte til dig selv og vælge det som nærer din sjæl. Vi tror dog også på, at sundhed handler om mere end det vi putter i munden. Det handler også om de forhold, den behandling og metode som vores mad er lavet på. Vælg dit kød med omhu; det er i vores optik bedre at vælge kvalitet frem for kvantitet. 

Anbefalingen for kød

Kød: forsøg at holde dig til 350 gram kød om ugen. 

Rødt kød & ikke gennemstegt kød: Undgå helt, det kan indeholde alvorligt skadelige parasitter som kan medføre at barnet udvikler hjerneskader eller nethindebetændelse.

Pålæg og forarbejdet kød: undgå forarbejdet fødevare så vidt muligt, køb det gerne helt friskt og tag eventuelt et kig på ingredienslisten. 

Lever & leverpostej: undgå helt, da der ofte er uhensigtsmæssige mængder af  Vitamin A, som faktisk kan ende med at skade dit barn.Alternativer kød 

350 gram kød om ugen er relativt lidt og måske begynder du at tvivle på, om det egentlig kan lade sig gøre. Derfor har vi samlet en kort oversigt over, hvilke alternativer der findes til og hvad du kan udskifte dine produkter til 

  • Fisk – en åbenlys måde at spise mindre kød på, er ved at udskifte bøffen til en lækker fisk eller skaldyr
  • Æg – retter med æg som æggekage kan være endnu et alternativ
  • Vegetar bøffer – hjemmelavede grøntsags og bønnebøffer er et sjovt og smagfuldt alternativ
  • Tofu – en fantastisk kilde til protein i det asiatiske køkken. Men faktisk kan tofu bruges til meget andet
  • Bælgfrugter – det vil sige bønner, linser, kikærter, sojabønner og meget mere. Her findes der et hav af muligheder fra forskellige verdenshjørner. Forsøg dig med mexicanske bønneretter eller indiske currys med kikærter. 
  • Hummus, kartoffelmadder, kikærtesalat, mejeri og bønnepostej kan være alternativer til de ellers vante pålægsmadder. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *