Plantebaseret folat

Som gravid har du brug for et højere indtag af vitaminer og mineraler, så du kan sikre at dig og barnet får det i har brug for. Ved at spise efter sundt og varieret vil du kunne opnå mange af de vitaminer og mineraler der er behov for under din graviditet. Kosttilskud kan ikke erstatte en sund og varieret kost, men derimod være en tilføjelse.

Hos Woment anbefaler vi at du, i samråd med din læge, får tjekket din vitamin og mineral status i kroppen. Det kan du let gøre ved at få foretaget en blodprøve. På den måde gør du dig selv bevidst om, hvor du skal fokusere dine kosttilskud.

A N B E F A L I N G

400 μg dagligt i de første 12 uger af graviditeten, gerne fra graviditeten planlægges.

Tilskud?

→ Skal tages i form af en folinsyre vitaminpille eller multivitamintablet, men en sund og varieret kost kan dække det egentlige behov.

Behov og funktion

Anbefalinger på 400 μg dagligt i de første 12 uger af graviditeten er særlig væsentligt hos normal kost, men planteriget er faktisk naturligt rig på folat. Derfor ses der ofte et højere indtag blandt veganere der spiser sundt og varieret. Det kan dog stadig være en fordel at supplere med et kosttilskud, hvis du er i tvivl om dit eget indtag.

Behovet for folat under din graviditet er særligt væsentligt, da folat forebygger at dit barn fødes med neuralrørsdefekt (rygmarvsbrok), da det støtter til en optimal udvikling af barnets celler og DNA, samtidig med at folat er væsentlig i moderkageudviklingen.

Folat findes i særligt bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, nødder, brød og mungbønner. Broccoli indeholder 239 µg folat pr 100 gram, mens 80 gram tørrede mungbønner har 500 µg. Det er væsentligt at indtage folat regelmæssigt, da kroppens depoter for vitaminet kun holder et par måneder.

Folatrige fødevarer: Bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, nødder og brød.

→ Kan sagtens findes i kosten men det anbefales at supplere med et multivitamin der indeholder folinsyre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *