Velvære

Graviditet er en betagende periode i livet, men det er også en forandringsfyldt periode. Det er en tid med forventning, glæde og store fysiske såvel som følelsesmæssige forandringer og det kan for nogen blive afgørende at prioritere en selvkærligpraksis. Dit velbefindende har nemlig ikke kun betydning for dig, men også dit barn.

Kærlige praksisser

Selvom vi hos Woment tror på at fysisk aktivitet, bevægelse, nærende mad og farverige måltider er med til at skabe de bedste forudsætninger for dig og dit barn, tror vi ikke på at det kan stå alene. Hos Woment handler den bedste version af dig ikke om hvordan du ser ud, hvor ofte du træner eller hvor sundt du spiser. Det handler om, hvordan du har det. At bevæge sig og spise nærende mad kan være en del af dine selvkærlige praksisser, men en graviditet bringer ofte en storm af følelser med sig, og det er vigtigt at prioritere dit følelsesmæssige velbefindende.

5 ideer til selvomsorg

  • Grib chancen for at deltage i de aktiviteter som hjælper dig med at slappe af og som reducerer din følelse af stress. Måske elsker du at læse en god bog, lytte til musik, praktisere meditation eller være beskæftige med maling, strik eller håndværk. 

 

  • Prioriter de aktivitet som giver dig energi. Hvis du er ved at du har det godt efter en træning, en gåtur eller noget helt tredje, så sørg for at pleje den del. 

 

  • Husk på at du ikke er alene og at det er okay at gribe fat i det netværk som er omrking dig. Din familie, dine venner eller graviditetsgrupper kan give dig et plejende, støttende og kærligt miljø, hvor du kan dele erfaringer, bekymringer og søge vejledning. 
  • Graviditet er desuden en fantastisk mulighed for at omfavne de selvomsorgspraksisser der fremmer generel velvære. Forkæl dig selv med en blid massage, varme bade eller spabehandlinger. At give dig selv plads til og lov til at dyrke din krop og dine selvkærlige praksisser  kan hjælpe dig med at finde øjeblikke af ro midt i graviditetens travlhed.

 

  • Til sidst kan du med fordel opsøge viden og læring af de forandringer som din krop gennemgår lige nu. Ved at forstå de forandringer, der sker i din krop, og de forskellige stadier af graviditeten kan du give digselv en følelse af bemyndigelse og mindske eventuelle bekymringer. Vi opfodrer dig til at læse ind i vores forskellige artikler, at deltage på fødselsforberedelseskurser eller at snakke med en sundhedsprofessionel.

Ved at prioritere fysisk sundhed, følelsesmæssigt velbefindende, selvomsorgspraksisser og nysgerrighed, kan du skabe et godt fundament for dit velbefindende og dit voksende barns sundhed. Husk, at hver graviditet er unik, og det er vigtigt at du er opmærksom på hvad dig og dine behov er. Hvis du er i tvivl, har en undren eller et spørgsmål så opfodrer vi altid til at du rådføre dig med din personlige sundhedsperson. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *