Plantebaseret jern

Som gravid har du brug for et højere indtag af vitaminer og mineraler, så du kan sikre at dig og barnet får det i har brug for. Ved at spise efter sundt og varieret vil du kunne opnå mange af de vitaminer og mineraler der er behov for under din graviditet. Kosttilskud kan ikke erstatte en sund og varieret kost, men derimod være en tilføjelse.

Hos Woment anbefaler vi at du, i samråd med din læge, får tjekket din vitamin og mineral status i kroppen. Det kan du let gøre ved at få foretaget en blodprøve. På den måde gør du dig selv bevidst om, hvor du skal fokusere dine kosttilskud.

A N B E F A L I N G

40-50 mg dagligt fra 10. graviditetsuge

Tilskud af jern

Skal tages som et vitamintilskud og gerne med C-vitamin, da det hjælper optagelsen.  

Optag og behov

For at sikre et tilstrækkeligt indtag af jern, anbefaler Sundhedsstyrelsen og Woment, at du supplerer din kost med et dagligt tilskud af jern. C-vitamin fremmer optagelsen, så du kan med fordel tage tilskuddet sammen med et glas appelsinjuice. 

Behovet for jern stiger gradvist under din graviditet, da jern er væsentligt for udviklingen af moderkage, barn og iltoptaget. En livsvigtig funktion, som gør at vi kan opretholde en normal blodprocent i kroppen og tilføre ilt til vores celler.

 

Jern findes i bladgrønne grøntsager, sojabønner, linser, kikærter og kerner. Kroppen absorberer ikke jern ret godt og eftersom behovet for jern øges under graviditet, anbefales det at tage jern som tilskud, selvom der er nogen kvinder som opnår et tilstrækkeligt indtag via kosten. 

Jernrige fødevarer: Bladgrønne grøntsager, sojabønner, linser, kikærter og kerner.

→ 100 gram sojabønner svarer til 15 mg jern.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *