Plantebaseret D-vitamin

Som gravid har du brug for et højere indtag af vitaminer og mineraler, så du kan sikre at dig og barnet får det i har brug for. Ved at spise efter sundt og varieret vil du kunne opnå mange af de vitaminer og mineraler der er behov for under din graviditet. Kosttilskud kan ikke erstatte en sund og varieret kost, men derimod være en tilføjelse. 

Hos Woment anbefaler vi at du, i samråd med din læge, får tjekket din vitamin og mineral status i kroppen. Det kan du let gøre ved at få foretaget en blodprøve. På den måde gør du dig selv bevidst om, hvor du skal fokusere dine kosttilskud. 

A N B E F A L I N G

10 μg dagligt gennem hele graviditeten.

Tilskud

→ Skal tages gennem et vitamintilskud, da det ellers primært optages fra sollys.

D-vitamin

For at sikre et tilstrækkeligt indtag af D-vitamin, anbefaler Sundhedsstyrelsen og Woment, at du supplerer din kost med et dagligt tilskud. D-vitamin opnås primært via solen og eftersom Danmark ikke har mange solrige måneder, er det væsentligt med et tilskud.

Behovet for D-vitamin under graviditet er vigtigt, fordi vitaminet fremmer optaget af calcium. D-vitamin har altså betydning for dit barnets tand- og knogleudvikling, og for dine knogler. Ved mangel på D-vitamin hos moderen, ses der også mangel hos D-vitamin i barnet.

Vores største kilde til D-vitamin er sollys ellers kan små mængder findes i berigede produkter og svampe, som veganer. Det er dog vigtig at tage et tilskud af vegetabilsk D3-vitamin under graviditet.

D-vitamin i fødevarer: Berigede produkter og svampe.

→ Barnet fødes med samme D-vitamin status som moderen har.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *