Plantebaseret calcium

Som gravid har du brug for et højere indtag af vitaminer og mineraler, så du kan sikre at dig og barnet får det i har brug for. Ved at spise sundt og varieret vil du kunne opnå mange af de vitaminer og mineraler der er behov for under din graviditet. Kosttilskud kan ikke erstatte en sund og varieret kost, men derimod være en tilføjelse. 

Hos Woment anbefaler vi at du, i samråd med din læge, får tjekket din vitamin og mineral status i kroppen. Det kan du let gøre ved at få foretaget en blodprøve. På den måde gør du dig selv bevidst om, hvor du skal fokusere dine kosttilskud. 

A N B E F A L I N G

900 mg calcium dagligt gennem hele graviditeten.

Tilskud?

→ Kosten kan være tilstrækkelig, hvis den er veltilrettelagt ellers anbefaler Woment og Sundhedsstyrelsen at tage et tilskud på 500 mg dagligt.

Calcium

For at sikre et tilstrækkeligt indtag af calcium, anbefaler Sundhedsstyrelsen og Woment, at du er opmærksom på dit daglige indtag af dette. Du kan undlade at tage et kosttilskud som veganer, hvis du sammensætter din kost med gode calciumkilder ellers lyder anbefalingen at tage et tilskud på 500 mg dagligt. 

Behovet for calcium stiger under din graviditet, da calcium både er vigtig for din knoglesundhed, men også for dit barns udvikling af knogler. Faktisk har calcium en lang række vigtige funktioner i kroppen. 

 

Calcium findes i berigede produkter som plantemælk, yoghurter og tofu, samt grønkål, mandler og spinat. 100 gram tofu indeholder omkring 350 mg calcium. Vælger du at undlade tilskuddet er det væsentligt du tjekker ingredienslisten for tilføjet calcium. Desuden afhænger absorptionen af calcium af dit D-vitamin indtag. 

Calciumrige fødevarer: Berigede produkter såsom plantemælk, mandler, spinat, grønkål og tofu. 

→ D-vitamin øger absorptionen af calcium, så husk tilskud af begge. Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *