Omega 3

Omega-3 og -6 er kroppens essentielle fedtsyrer, det vil sige fedtsyrer som skal tilføres gennem kosten, da kroppen ikke selv kan danne dem. Indtaget af omega-6 opnås effektivt gennem kosten og det er derfor omega-3 som er hovedfokus for anbefalingen. Omega-3 udgøres blandt andet af det vi kalder DHA, som anbefalingen lyder på. Derudover er består omega-3 af EPA og ALA. Der findes ingen direkte anbefaling for EPA. 

A N B E F A L I N G

200 mg DHA dagligt som kosttilskud → Omega-3 udgøres blandt andet af det vi kalder ALA, DHA & EPA.

Hvad svarer 200 mg DHA til?

1 spsk. hørfrøolie svare til ca. 75 mg DHA, mens 1 spsk. chiafrø svarer til 100 mg. Optagelsen og omdannelse af DHA er dog kompleks og derfor er 3 spsk. chiafrø ikke ensbetydende med samme optag.

Omega-3 og -6, er væsentlige i vækst af hjerne, syn og membranvæv hos barnet. Desuden peger nyere forskning på, at risikoen for tidlig fødsel mindskes ved et tilstrækkeligt indtag, mens at omega-3-status hos dig og barnet kan have en positiv indvirkning på barnets mentale udvikling (IQ). 

Omega-3 findes primært i fede fisk og planteolier i den danske kost. Gode kilder til omega-3 er: hørfrø, chiafrø, hampefrø, valnødder og deres planteolier. Da omdannelsen af omega-3 er kompleks, anbefales det at supplere diæten med 200 mg DHA fra et algebaseret tilskud.

Kilder til omega-3

Gode kilder til omega-3:  hørfrø, chiafrø, hampefrø, valnødder og deres planteolier. 

1 spsk. hørfrøsolie = 75 mg DHA

 Omdannelsen af de 3 nævnte fedtsyre DHA, EPA og ALA er kompleks.  Derfor anbefaler Woment at du supplerer din kost med et tilskud på 200 mg DHA dagligt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *