Jern

Som gravid har du brug for et højere indtag af vitaminer og mineraler, så du kan sikre at dig og barnet får det i har brug for. Ved at spise sundt og varieret vil du kunne opnå mange af de vitaminer og mineraler der er behov for under din graviditet. Kosttilskud kan ikke erstatte en sund og varieret kost, men derimod være en tilføjelse.

A N B E F A L I N G

40-50 mg dagligt fra 10. graviditetsuge.

Tilskud af jern

Skal tages som et vitamintilskud og gerne med C-vitamin, da det hjælper optagelsen.  

Optag og behov

For at sikre et tilstrækkeligt indtag af jern, anbefaler Sundhedsstyrelsen og Woment, at du supplerer din kost med et dagligt tilskud af jern. C-vitamin fremmer optagelsen, så du kan med fordel tage tilskuddet sammen med et glas appelsinjuice.

Behovet for jern stiger gradvist under din graviditet, da jern er væsentlig for udviklingen af moderkage, barn og iltoptaget. En livsvigtig funktion, som gør at vi kan opretholde en normal blodprocent i kroppen og tilføre ilt til vores celler. 

Jern findes i bladgrønne grøntsager, rødt kød, svinekød, fisk, æg, linser og bønner. Kroppen absorberer ikke jern ret godt og eftersom behovet for jern øges under graviditet anbefales det at tage jern som tilskud.

Jernrige fødevarer: Bladgrønne grøntsager, rødt kød, svinekød, fisk, æg, linser og bønner.

→ 15-20% danske kvinder får tilstrækkeligt med jern i kosten, men for at være på en sikre side med et tilstrækkeligt indtag, anbefales det at supplere kosten med et tilskud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *