Folat

 

Som gravid har du brug for et højere indtag af vitaminer og mineraler, så du kan sikre at dig og barnet får det i har brug for. Ved at spise sundt og varieret vil du kunne opnå mange af de vitaminer og mineraler, der er behov for under din graviditet. Kosttilskud kan ikke erstatte en sund og varieret kost, men derimod være en tilføjelse.

 

A N B E F A L I N G

400 μg dagligt i de første 12 uger af graviditeten, gerne fra graviditeten planlægges.

Tilskud

→ Skal tages i form af en folinsyre vitaminpille eller multivitamintablet.

Behov og funktion

For at sikre et tilstrækkeligt indtag af folat, anbefaler Sundhedsstyrelsen og Woment, at du supplerer din kost med et dagligt tilskud af folat. Folat finder du naturligt i din mad, mens folinsyre er den form som findes i vitaminpiller.

Behovet for folat under din graviditet er særligt væsentligt, da folat er forebygger at dit barn fødes med neuralrørsdefekt (rygmarvsbrok). Det støtter en optimal udvikling af barnets celler og DNA, samtidig med at folat er væsentlig i moderkageudviklingen.

Folat findes i særligt bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, nødder, brød og mejeri. Broccoli indeholder 239 µg folat pr 100 gram, mens 30 + ost indeholder 60 µg. Det er væsentligt at indtage folat regelmæssigt, da kroppens depoter for vitaminet kun holder et par måneder.

Folatrige fødevarer: Bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, mejeri og nødder.

→ Folat kan sagtens findes i kosten, men det anbefales alligevel at supplere kosten med et multivitamin, som indeholder folinsyre. Det skyldes det øgende behov som en graviditet medfører.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *