D-vitamin

 

Som gravid har du brug for et højere indtag af vitaminer og mineraler, så du kan sikre at dig og barnet får det i har brug for. Ved at spise sundt og varieret vil du kunne opnå mange af de vitaminer og mineraler der er behov for under din graviditet. Kosttilskud kan ikke erstatte en sund og varieret kost, men derimod være en tilføjelse. 

 

A N B E F A L I N G

10 μg dagligt gennem hele graviditeten → Skal tages gennem et vitamintilskud, da det ellers primært optages fra sollys.

Hvor findes D-vitamin?

Sollys, berigede produkter, laks, æggeblommer og svampe.

D-vitamin i kosten?

For at sikre et tilstrækkeligt indtag af D-vitamin, anbefaler Woment, at du supplerer din kost med et dagligt kosttilskud.  Det skyldes at optaget af D-vitamin primært opnås via solens stråler. Det er særligt vigtigt med et tilskud, i et land som Danmark, hvor der ikke er mange solrige måneder.

 

Behovet for D-vitamin under graviditet er vigtigt fordi vitaminet fremmer optaget af calcium. D-vitamin har altså betydning for dit barnets tand- og knogleudvikling og for dine knogler. Ved mangel på D-vitamin hos mor, ses der også mangel hos D-vitamin i barnet. 

Vores største kilde til D-vitamin er sollys, som bliver omdannet til D-vitamin i dit blod. Udover sollys findes vitaminet i små mængder fra berigede produkter (produkter som er blevet tilføjet D-vitamin), laks, æggeblommer og svampe.

 

Fødevarer med D-vitamin: Berigede produkter, laks, æggeblommer og svampe. 

→ Dit barn fødes med den samme D-vitamin status som du har, det vil sige at dit barns behov for D-vitamin, vil være afhængig af og dækkes af dit indtag. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *