Calcium

Som gravid har du brug for et højere indtag af vitaminer og mineraler, så du kan sikre at dig og barnet får det i har brug for. Ved at spise sundt og varieret vil du kunne opnå mange af de vitaminer og mineraler der er behov for under din graviditet. Kosttilskud kan ikke erstatte en sund og varieret kost, men derimod være en tilføjelse.

A N B E F A L I N G

900 mg calcium dagligt gennem hele graviditeten

Skal calcium tages som tilskud?

→ Kosten kan ofte være tilstrækkelig, da calcium findes i mange fødevare. For mange kvinder, kan et prægemærke på et tilstrækkelig indtag ses ved omkring 350-400ml mejeri dagligt. Dertil er der gode mængder calcium i tofu, grønkål, sesamfrø, mandler og havregryn. Indtages disse produkter begrænset i din kost, anbefaler Woment at du tager et tilskud på 500 mg dagligt.

Calcium

For at sikre et tilstrækkeligt indtag af calcium, anbefaler Sundhedsstyrelsen og Woment, at du er opmærksom på dit daglige indtag af dette. Kosten kan ofte være tilstrækkelig, da calcium findes i mange fødevare. For mange kvinder, kan et prægemærke på et tilstrækkelig indtag ses ved omkring 350-400ml mejeri dagligt. Dertil er der gode mængder calcium i tofu, grønkål, sesamfrø, mandler og havregryn. Indtages disse produkter begrænset i din kost, anbefaler Woment at du tager et tilskud på 500 mg dagligt.

Behovet for calcium stiger under din graviditet, da calcium både er vigtig for din knoglesundhed, men også for dit barns udvikling af knogler. Faktisk har calcium en lang række vigtige funktioner i kroppen.

Calcium findes i mange mejeriprodukter, men findes også i mandler, spinat, grønkål, tofu og rejer.  Eksempelvis indeholder 100 gram 30+ ost indeholder omkring 700 mg calcium, mens 100 gram tofu indeholder omkring 350 mg calcium. Absorptionen af calcium afhænger desuden af D-vitamin indtaget.

Calcium findes i mange mejeriprodukter, men findes også i mandler, spinat, grønkål, tofu og rejer.  Eksempelvis indeholder 100 gram 30+ ost indeholder omkring 700 mg calcium, mens 100 gram tofu indeholder omkring 350 mg calcium. Absorptionen af calcium afhænger desuden af D-vitamin indtaget.

Calciumrige fødevarer:  Mejeriprodukter mandler, spinat, grønkål, tofu og rejer. 

→ D-vitamin øger absorptionen af calcium. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *