B12

Som gravid har du brug for et højere indtag af vitaminer og mineraler, så du kan sikre at dig og barnet får det i har brug for. Ved at spise sundt og varieret vil du kunne opnå mange af de vitaminer og mineraler, der er behov for under din graviditet. Kosttilskud kan ikke erstatte en sund og varieret kost, men derimod være en tilføjelse. 

Hos Woment anbefaler vi at du, i samråd med din læge, får tjekket din vitamin og mineral status i kroppen. Det kan du let gøre ved at få foretaget en blodprøve. På den måde gør du dig selv bevidst om, hvor du skal fokusere dine kosttilskud.

A N B E F A L I N G

Omkring 2500µg om ugen som kosttilskud→ Det er kun omkring 1% af tilskuddet som faktisk optages og derfor er anbefalingen ekstrem høj.

Hvorfor er tilskuddet nødvendigt?

B12 dannes ikke af planter, ligesom de fleste andre vitaminer gør. B12-vitamin dannes af mikroorganismer i jorden og det er derfor ikke et vitamin, som kan opnåes gennem en kost uden animalsk origin.

B12 som tilskud

B12 findes ikke i en plantebaseret kost og mangeltilstande ses både ved vegetarisme, veganisme og ved cøliaki. Indtagelsen af B12 skal derfor dækkes gennem et kosttilskud. Da absorptionen af B12 er kompleks, er anbefalingen for veganere, vegetarer og de som spiser glutenfrit, højere end for dem med en normal kost.

Et tilstrækkelig indtag af B12-vitamin er afgørende for en normal udvikling af hjernen og bloddannelsen. Mangeltilstande fører til en række alvorlige sygdomme og problematikker såsom mentale skader, motorisk udvikling og vækst.

Fermenterede fødevarer såvel som tang, er ikke pålidelige kilder til B12. Desuden er biotilgængeligheden, det vil sige det som du faktisk optager i kroppen, lavere for plantebaserede fødevarer med B12 og derfor er et kosttilskud nødvendigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *